Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2012. szeptember 22., szombat

Klorofill Koktél - Spenót - Alma


Egészségünk megőrzéséhez és a Ph egyensúlyunk helyreállításához ellengethetetlenek a klorofillok, vagyis a zöldek. A sötét, zöld színű levelek tartalmazzák  és napfény hatására képződik.
Az klorofill kémiai szerkezete szinte majdnem megegyezik az emberi vér hemoglobinjával. A hemoglobin az a pigment, amely a vér vörös színét adja.

A különbség a klorofill és a vér között csupán annyi, hogy a klorofill magnéziumot, míg a vér vasat tartalmaz.
Ha szervezetünket megfelelő mennyiségű zöld színű levélzöldséggel, vagy zöld színű itallal látjuk el, nem szenved hiányt semmiben. A zöld levelek nagy mennyiségű ásványi anyagot, vitamint, enzimet juttatnak szervezetünkbe, természetes formában. Kiváló, jól felszívódó növényi fehérjéket tartalmaznak. Az összes esszenciális aminosav is megtalálható bennük.

A klorofill gyógyító, gyulladásgátló, fiatalító hatású, segíti a szervezetben a vörös vértestek képződését. Kiváló sejtépítő és sejtregeneráló hatása is ismert, ezért fiatalítja a testet, és a bőrt simává varázsolja. Immunrendszer erősítő hatása utolérhetetlen.
Az alábbi koktélhoz friss spenótlevelet használtam.
Az erős zöld ízt az alma és a kókusztejszín szelidíttte meg.
 
Ételtársítási tipp: Fontos tudni amit már annyiszor hangsúlyoztam, hogy a zöldségeket nem keverjük a gyümölcsökkel. KIVÉTEL az ALMA, amely a gyümölcsök prototípusa. Viszont ilyenkor is célszerű erjedésgátló fűszert használni, amiből csipetnyi is elegendő.
Nagyon kellemes ízű koktélt kaptunk. Nagyszerű reggelire a nap kezdéshez, vagy akár még a délutáni órákban is fogyaszthatjuk. Az alma miatt estére nem ajánlom.
Az eszenciális olajok hozzáadását se hagyjuk ki, mert elengethetetlenek jó néhány vitamin felszívódásához.
Az év azon szakaszába fogyasszuk amikor még hozzájutunk friss spenótlevélhez. A böjti időszakban is ihatjuk a  bevezető,-felépítő szakaszokban.
 
Hozzávalók:
 
250 g friss spenót levél
3 db alma
200 ml kókusz tejszín
2 evőkanálnyi hidegensajtolt lenmagolaj vagy szezámmagolaj
csipetnyi fahéj
100-200 ml víz
 
 
A hozzávalókat alaposan összeturmixoljuk.

2 megjegyzés:

kahlan_amnell írta...

Kókusztejszín helyett lehet növényi tejet használni? ha igen, mennyit kb.?
Köszönöm:Viki

Szabóné Papp Emőke írta...

Tehetzs bele növényi tejet is, de ki is hagyhatod ebben az esetben több almával készítheted!